Nya erfarenheter i Frankrike - Följ med Linn på resan
Varje år får två medarbetare från Hooks Herrgårds restaurang- och kökspersonal möjligheten att åka på praktik till Frankrike. Samtidigt får herrgården fransk restaurang- och kökspersonal på besök. En fantastisk möjlighet för personal att bredda sin kunskap, få inblick i restaurangbranschen i utlandet och såklart ta mig sig ny erfarenhet hem. Något som i sin tur utvecklar Hooks Herrgårds mat, dryck och servering.
Linn Johansson jobbar som Bagare och Konditor på Hooks Herrgård och har precis kommit hem från 10 dagars praktik i Frankrike.
– Jag åkte till Frankrike för att praktisera på en tvåstjärnig Michelin-restaurang och se hur de jobbar. Jag fick jobba med det som fanns på menyn, preppa till det. Och även vara med och lägga upp under service. Det var kul, för det är ingenting som jag har gjort innan. Allting blir ju alltid annorlunda om du kommer till ett annat land. Saker funkar inte alltid på samma sätt, till exempel hur de tänker med desserter, berättar Linn.
Under praktikperioden fick Linn även åka på studiebesök till en av Frankrikes bästa kockskolor.
– Det var kul att se hur det funkar i Frankrikes skola. Det är lite annorlunda mot Sverige. I Frankrike har man hårdare krav, så som klädkod. Alla skulle ju ha skjorta och kavaj på skolan. Så var du tvungen att ha håret uppsatt på ett speciellt sätt och om du hade slarvat så fick du varning, berättar Linn.
Nu har Linn kommit hem igen och kan blicka tillbaka på sin upplevelse.
– Det har varit en bra upplevelse och roligt att åka i väg. Resan har gett mig en riktig energi-boost och jag har lärt mig massor, berättar Linn.
Gregory Gosse, Food & Beverage Manager på Hooks Herrgård är riktigt glad över att kunna erbjuda sin personal den här möjligheten.
– Det allra bästa med utbytespraktiken är att det utvecklar vår personal, både som person och medarbetare. Det är en upplevelse som våra medarbetare kommer ha med sig hela livet. Och så får dom se Frankrike, såklart. Vi är så glada att kunna erbjuda vår personal denna möjligheten, säger Gregory.
Är du intresserad av att jobba inom restaurang, kök, bar eller bageri? Håll utkik efter lediga tjänster på vår jobbsida. Hittar du inte tjänsten du önskar kan du connecta med oss på samma sida. Vi ser fram emot att höra från dig!